Ελληνική MENSA

Τα Χαρισματικά Παιδιά και οι Ιδιαίτερες Ανάγκες τους

Κάτσης Νίκος


Ο Νίκος Κάτσης γεννήθηκε την 6η Ιουνίου του 1998. Πήγε στο 4ο δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου και στην 4η Δημοτικού έφτιαξε blog στο πλαίσιο του διαγωνισμού “kseblogare” (http://katsis.wordpress.com) το οποίο διακρίθηκε ως ένα από τα πιό αξιόλογα του διαγωνισμού. Για αυτό το blog βραβεύτηκε από τον δήμο όπως προβλήθηκε και από το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής.

Στην 5η δημοτικού, μαζί με τον Δημήτρη Νεοφώτιστο, πήρε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση. Την επόμενη χρονιά εκπροσώπησε στην Νότια Κορέα την χώρα μας στη κατηγορία του δημοτικού, στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής (WRO).

Στην 6η δημοτικού βραβεύτηκε για την επιτυχία του στους αγώνες της μαθηματικής εταιρίας από την μαθηματική εταιρία και από τον δήμο.

Αγαπάει πολύ την τέχνη και εκφράζεται μέσα από αυτήν. Παίζει βιολί (πρόσφατα έπαιξε σε ένα κονσέρτο για βιολί και πιάνο στο σχολείο), του αρέσει να ζωγραφίζει, να φτιάχνει origami όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με κατασκευές. Του αρέσουν τα πάζλ και οι γρίφοι (λύνει τον κύβο του Rubik με ρεκόρ 45’’).

Θα ήθελε να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και να εμβαθύνει στο bio engineering. Κατασκευές του θα δείτε στο χώρο της έκθεσης της εκδήλωσης.


Spread the word!