Ελληνική MENSA

Τα Χαρισματικά Παιδιά και οι Ιδιαίτερες Ανάγκες τους

Γκαντάρας Αντώνης


Ο Αντώνης Γκαντάρας είναι μαθητής της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μουδανιών. Αγαπάει τη μάθηση σε κάθε τομέα και έχει πτυχία σε ξένες γλώσσες και στη μουσική. Απολαμβάνει τις Θετικές Επιστήμες και κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Το 2010 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Του αρέσει πολύ η ποίηση και ο ίδιος, εμπνευσμένος από το ποίημα «Λήθη» του Μαβίλη, ξεκίνησε τη συγγραφή των δικών του σονέτων. Το 2010, με το πρώτο του σονέτο «Χειμερινή Μελαγχολία» έλαβε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και το 2011, τρία του ποιήματα με τίτλους «Ευφορία και Γονιμότης», «Εφιάλτης» και «Ικεσία», βραβεύτηκαν με τον πρώτο έπαινο από το διαγωνισμό ποίησης του Συλλόγου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος

Με την ομάδα του σχολείου του κατέλαβε το 2011 την πρώτη θέση στο πρόγραμμα Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ φέτος κατέλαβε την τρίτη θέση στην δεκαπεντάδα των καλύτερων ομιλητών πανελλήνια.

Ο Αντώνης πιστεύει στις αξίες της φιλίας, της ανιδιοτέλειας και του ανθρωπισμού, όντας ιδιαίτερα κοινωνικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, ενώ μερικά από τα σονέτα του θα τα βρείτε να εκτίθενται στους χώρους της εκδήλωσης.


Spread the word!