Ελληνική MENSA

Τα Χαρισματικά Παιδιά και οι Ιδιαίτερες Ανάγκες τους

Έκθεση


Γκαντάρας Αντώνης

Ο Αντώνης Γκαντάρας είναι μαθητής της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μουδανιών. Αγαπάει τη μάθηση σε κάθε τομέα και έχει πτυχία σε ξένες γλώσσες και στη μουσική. Απολαμβάνει τις Θετικές Επιστήμες και κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Το 2010 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Του αρέσει πολύ η ποίηση και ο ίδιος, εμπνευσμένος από το ποίημα «Λήθη» του Μαβίλη, ξεκίνησε τη συγγραφή των δικών του σονέτων. Το 2010, με το πρώτο του σονέτο «Χειμερινή Μελαγχολία» έλαβε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και το 2011, τρία του ποιήματα με τίτλους «Ευφορία και Γονιμότης», «Εφιάλτης» και «Ικεσία», βραβεύτηκαν με τον πρώτο έπαινο από το διαγωνισμό ποίησης του Συλλόγου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος

Με την ομάδα του σχολείου του κατέλαβε το 2011 την πρώτη θέση στο πρόγραμμα Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ φέτος κατέλαβε την τρίτη θέση στην δεκαπεντάδα των καλύτερων ομιλητών πανελλήνια.

Ο Αντώνης πιστεύει στις αξίες της φιλίας, της ανιδιοτέλειας και του ανθρωπισμού, όντας ιδιαίτερα κοινωνικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, ενώ μερικά από τα σονέτα του θα τα βρείτε να εκτίθενται στους χώρους της εκδήλωσης.


Κάτσης Νίκος

Ο Νίκος Κάτσης γεννήθηκε την 6η Ιουνίου του 1998. Πήγε στο 4ο δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου και στην 4η Δημοτικού έφτιαξε blog στο πλαίσιο του διαγωνισμού “kseblogare” (http://katsis.wordpress.com) το οποίο διακρίθηκε ως ένα από τα πιό αξιόλογα του διαγωνισμού. Για αυτό το blog βραβεύτηκε από τον δήμο όπως προβλήθηκε και από το περιοδικό «Κ» της Καθημερινής.

Στην 5η δημοτικού, μαζί με τον Δημήτρη Νεοφώτιστο, πήρε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση. Την επόμενη χρονιά εκπροσώπησε στην Νότια Κορέα την χώρα μας στη κατηγορία του δημοτικού, στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής (WRO).

Στην 6η δημοτικού βραβεύτηκε για την επιτυχία του στους αγώνες της μαθηματικής εταιρίας από την μαθηματική εταιρία και από τον δήμο.

Αγαπάει πολύ την τέχνη και εκφράζεται μέσα από αυτήν. Παίζει βιολί (πρόσφατα έπαιξε σε ένα κονσέρτο για βιολί και πιάνο στο σχολείο), του αρέσει να ζωγραφίζει, να φτιάχνει origami όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με κατασκευές. Του αρέσουν τα πάζλ και οι γρίφοι (λύνει τον κύβο του Rubik με ρεκόρ 45’’).

Θα ήθελε να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός και να εμβαθύνει στο bio engineering. Κατασκευές του θα δείτε στο χώρο της έκθεσης της εκδήλωσης.


Στυπίδου Νικολέττα

Η Νικολέττα (Νίκυ) Στυπίδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Φεβρουαρίου από γονείς Μενσανούς. Χαρισματικό παιδί από μικρή, το 2011 πέρασε κι αυτή το τεστ της ΜΕΝΣΑ. Αν και άριστη μαθήτρια σε κάθε τομέα, προτιμάει τα θετικά και καλλιτεχνικά μαθήματα. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, ενώ ονειρεύεται να σπουδάσει στην Ολλανδία. Στα χόμπυ της περιλαβάνονται η φωτογραφία, η κιθάρα, το διάβασμα, ο χορός και οι κάθε είδους δημιουργίες. Στο χώρο της έκθεσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες της.


Χαλδαίος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Χαλδαίος είναι 16 χρονών και φοιτά στο λύκειο του ιδιωτικού σχολείου Μωραΐτη στην Αθήνα, όπου έχει πάρει ακαδημαϊκή υποτροφία. Είναι πολύγλωσσος και πέρα από τη μητρική του γλώσσα, τα Νέα Ελληνικά, μιλά αγγλικά, γερμανικά και κινέζικα,. Ο Παναγιώτης έχει μια αγάπη για τη μουσική και μαθαίνει βιολί από την ηλικία των 4 ετών. Σήμερα είναι ο νεότερος υποψήφιος στην Ελλάδα για το πρακτικό Δίπλωμα βιολιού. Επίσης παίζει κιθάρα. Είναι εγγεγραμμένος στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προικισμένα παιδιά του Πανεπιστήμιου του Stanford (ΗΠΑ) και έχει ολοκληρώσει τρία μαθήματα στα μαθηματικά, δύο εκ των οποίων με υποτροφία. Από την ηλικία των 6 εξέφρασε ενδιαφέρον στις πολεμικές τέχνες, οπότε και ξεκίνησε Tae-Kwon-Do. Έχει αποκτήσει τη μαύρη ζώνη και στο Tae-Kwon-Do και στο Tang Soo-Do, μαζί με πολλά άλλα επιτεύγματα. Ο Παναγιώτης έχει κερδίσει βραβεία από τη Μαθηματική Εταιρεία στην Ελλάδα και σήμερα προετοιμάζεται για τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Εταιρείας Χημείας (ενώ είναι κατά ένα έτος νεότερος από τους άλλους υποψηφίους). Στο λύκειο Μωραΐτη, είναι μέλος στις ομάδες Φωτογραφίας, Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Τεχνολογικών και Επιστημονικών Εφαρμογών, Επιχειρηματικότητας και Σκακιού. Είναι ο επικεφαλής της επίσημης ομάδας φωτογραφίας που καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις του σχολείου. Ο Παναγιώτης ψάχνει για ακαδημαϊκή υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό, με κύρια επαγγελματικά ενδιαφέροντα τη χημεία, τη βιολογία ή / και τη μηχανική.


Spread the word!